Etichete

, , , , ,

„Printre cele mai placute amintiri ale copilariei mele, imi amintesc mereu de un catel galben cu coada scurtata, care se numea Tippy. Tippy nu citise niciodata vreo carte de psihologie. Nu avea nevoie. Avea o metoda admirabila de a se face iubit de oameni: ii iubea el. Interesul ce mi-l arata era atat de spontan si de sincer, ca nu ma puteam opri sa-l iubesc in schimb.

Vreti sa castigati simpatii? Faceti ca Tippy. Uitati-va pe dumneavoastra. Ganditi-va la altii. Tippy stia ca-ti faci prieteni in 2 luni interesenadu-te cu sinceritate de altii, mai curand decat ai cuceri in 2 ani facand pe altii sa se intereseze de tine. Trebuie sa repet fraza: va veti face mai multi prieteni in 2 luni intereseandu-va cu sinceritate de ei, decat va veti face in 2 ani  facandu-i pe ei sa se intereseze de voi.

Si totusi cunoastem oameni care comit greseli peste greseli si ocolesc succesul deoarece nu cunosc aceasta lege. Ei vor cu orice pret ca ceilalti sa se intereseze de ei. Zadarnic!…Oamenii nu se gandesc la voi. Nu se gandesc la mine. Ei nu se gandesc decat la ei dimineata, la pranz si seara.

O companie de telefoane din New York a facut o ancheta pentru a afla care este cuvantul cel mai des intrebuintat in timpul conversatiilor. Ati ghicit… Este pronumele personal  „eu”. A fost pronuntat de 3.900 de ori in cursul a 500 de conversatii.

Daca credeti ca lumea se intereseaza cu adevarat de voi, raspundeti la urmatoarea intrebare: Cate persoane vor urma inmormantarea voastra daca ati muri in seara aceasta?

De ce  s-ar interesa altii de dumneavoastra, daca nu va interesati mai intai dumneavoastra de ei? Luati un creion si raspundeti la aceasta intrebare.

Daca ne straduim sa ii impresionam pe semenii nostri, sa atragem atentia lor asupra noastra, nu vom avea niciodata prieteni sinceri. Prietenii adevarati nu se castiga astfel.

Deci, daca vreti sa castigati prietenia  oamneilor, iata cea dintai regula pe care trebuie sa o urmati:

INTERESATI-VA SINCER DE EI!”

 

Dale Carnegie

Reclame